Kleinvaarbewijs 1: Theorie introductie

Vaarbewijs 1 is een vaarbewijs dat je nodig hebt om te mogen varen op Nederlandse binnenwateren, zoals rivieren, kanalen en meren. Het is verplicht om vaarbewijs 1 te hebben als de boot waarin je vaart sneller kan dan 20 km/uur of langer is dan 15 meter.

Om vaarbewijs 1 te halen, moet je slagen voor het theorie-examen KVB1. Dit examen wordt afgenomen door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Eerst werd het examen afgenomen door het VAMEX (Stichting Vaarbewijs- en marifoonexamens), maar dit wordt nu niet meer gedaan.

Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen over verschillende aspecten van de scheepvaart, zoals wetten, reglementen, navigatie, veiligheid en communicatie. Je hebt 60 minuten om het examen te maken en moet ten minste 56 punten halen om te slagen.

Over de content op Kleinvaarbewijstheorie.nl

Alle content op deze site is bedoeld om je te helpen bij het leren voor het examen en op sommige vlakken zelfs nog iets meer te leren dan nodig is voor het examen. De content is gebaseerd op de officiële exameneisen van het CBR en is zo geschreven dat het makkelijk te begrijpen is voor iedereen. De content is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, die elk een onderwerp behandelen. De stof is opvolgend, dus het is aan te raden om de hoofdstukken in de aangegeven volgorde te volgen. Aan het einde van elk hoofdstuk is een quiz te vinden, waarmee je kunt testen of je de stof goed begrijpt (zie hieronder een voorbeeld). Heel veel succes met het leren voor het Vaarbewijs 1!

Test je kennis

Je vragen worden geladen....